11E NAZOMERFESTIVAL SCHOONHOVEN VAN START

Zilverstad in de Krimpenerwaard tussen 31 augustus en 30 september decor voor ruim 50 evenementen

Met de tiende editie van muziekfestival City Beats! gaat op vrijdagavond 31 augustus a.s. aan de oevers van rivier de Lek het elfde Nazomerfestival Schoonhoven van start. In een veelzijdig programma gecoördineerd door Citymanagement Schoonhoven zijn tot 30 september op allerlei locaties in de Zilverstad tientallen evenementen te beleven op het gebied van cultuur, sport, muziek, religie, eten en drinken, shopping en zilver. Met ruim 50 evenementen in vijf weekenden is het Nazomerfestival het grootste stadsfestival van het Groene Hart.

Naast jaarlijks terugkerende evenementen zoals het populaire Oude Haven Concert (1 september), de Avantri Nazomerloop (2 september), Open Monumentendag (8 september), de openluchtkerkdienst in het Springerpark (9 september) en Bartholomeusdag (29 september) zijn er ook dit jaar weer nieuwe activiteiten aan de programmering toegevoegd. Zo kan tussen 3 en 6 september worden deelgenomen aan het Zilverstad Kegeltoernooi, vindt op 9 september een concert plaats in het regionale Waterliniefestival en worden vanaf 22 september vijf toneelvoorstellingen van ‘Dwazen’ op de planken van het Arto Theater gezet.

Nazomer in de Waarden
Nieuw is ook het themaweekend ‘Nazomer in de Waarden’ op zaterdag 15 en zondag 16 september, als vanuit Schoonhoven de omliggende Alblasserwaard, Krimpenerwaard en Lopikerwaard kunnen worden verkend. Onder meer tijdens de tweejaarlijkse kunstroute Kunststroming door de natuur van de Krimpenerwaard. Passend in de ambitie om zowel Nieuwpoort als Schoonhoven te profileren als vestingen van de Oude Hollandse Waterlinie, legt voetveer ‘Af en toe’ de verbinding met de Alblasserwaard en kunnen op zaterdag 15 september aan beide kanten van de Lek begeleide vestingwandelingen worden gelopen. En ook is er op zondag 16 september een dijk- en polderwandeling door de Lopikerwaard.

Zilverweekend
Met het Nazomerfestival wil Schoonhoven ook zijn positie als Nationale Zilverstad verder versterken. Daarom organiseert Goud- en Zilversmidsgilde Sint Eloy tussen 21 en 23 september een Nazomer Zilverweekend. Onder het motto ‘Schoonhoven Meesterstad’ stellen de edelsmeden hun ateliers en werkplaatsen open, tonen studenten van de Vakschool Schoonhoven hun meesterstukken in het Nederlands Zilvermuseum en is zijn er rondleidingen in het Schoonhovens Edelambachtshuys. Bijzonder zijn ook een serie masterclasses door historicus René Kappers en de Schoonhovense deskundigen Gemke Jager (Zilver) en George Hamel (edelstenen). Tot slot kan op zaterdag 22 september geproefd worden van het meesterlijke bier van Stadsbrouwerij Argentum, is Klokkenfabriek Van Kan het domein voor ambachtelijke uurwerkmakers en is Sieradengalerie Meesters van de Zilverstad in de Veerpoort geopend.

Het 11e Nazomerfestival wordt op zondag 30 september afgesloten met de inmiddels traditionele Nazomer Lounge bij de muziektent in het Springerpark. Meer informatie over het festival is te lezen in het festivalprogramma bij horeca, winkels en zilversmeden, en te vinden op www.nazomerfestival.info