Handige informatie

Gratis Parkeren

In het gastvrije Schoonhoven Zilverstad kun je op korte loopafstand van de winkelstraten gewoon gratis parkeren. Het beste kun je je auto het beste kwijt op één van de parkeerterreinen op slechts een paar minuten wandelen van de binnenstad (volg de P-borden vanaf de rondweg).
Wil je toch in de binnenstad parkeren, hou dan rekening met een maximale parkeertijd van een uur en plaats een blauwe parkeerkaart achter de voorruit.

Winkeltijden

De meeste winkels in het centrum van Schoonhoven zijn geopend van dinsdag tot en met vrijdag (9.00-17.30 uur) en op zaterdag (10.00-17.00 uur). Op maandag is het minder druk en kun je rustig winkelen. Een groot aantal verswinkels is de hele maandag open, ‘s-middags openen ook andere winkels de deuren.
De Schoonhovense weekmarkt (ca. 25 kramen) vind je op woensdag tot 13.00 uur op het Doelenplein. Iedere vrijdag is het koopavond, 50 winkels die dag tot 21.00 uur geopend.

Bezoekersinfo

Schoonhoven Zilverstad is een populaire toeristische bestemming. Goede plekken waar je veel informatie voor bezoekers vindt zijn:
Schoonhoven Info Café (bij Proef!, Haven 43)
VVV Schoonhoven (in het Zilvermuseum, Kazerneplein 4)
En bij zo’n 30 winkels en horecabedrijven overal in de stad.

Online is veel bezoekersinformatie te vinden op www.vvvschoonhoven.nl. Meer handige links vind je hier.

Evenementen

Met meer dan honderd evenementen verspreid over het hele jaar, heeft Schoonhoven Zilverstad verreweg de meeste evenementen van de hele regio.
Kijk in de Evenementenkalender van de VOC Schoonhoven voor de winkel- en horeca-evenementen. Of raadpleeg de Evenementenkalender van Schoonhoven Zilverstad voor een actueel totaaloverzicht.

Stadsplattegrond

Overzicht houden? Download hier je stadsplattegrond.

Maak hier eenvoudig online je routebeschrijving naar Schoonhoven