SUCCESVOL 11E NAZOMERFESTIVAL SCHOONHOVEN

Zilverstad in de Krimpenerwaard was opnieuw decor voor grootste stadsfestival Groene Hart

Het 11e Nazomerfestival, dat tussen 31 augustus en 30 september jl. plaatsvond in Schoonhoven, heeft meer mensen dan voorheen naar het centrum van de Zilverstad gebracht. Gedurende vijf weken waren ruim 50 evenementen te zien op het gebied van onder meer cultuur, sport, muziek, religie, shopping en zilver. Daarmee was de binnenstad van Schoonhoven ook dit jaar het decor voor het grootste stadsfestival van het Groene Hart.

Naast traditionele evenementen zoals het Oude Haven Concert, Open Monumentendag, de openluchtkerkdienst in het Springerpark en Bartholomeusdag waren met onder meer de tweejaarlijkse kunstroute Kunststroming door de Krimpenerwaard, vaartochten en vestingwandelingen in Schoonhoven en Nieuwpoort en het themaweekend Nazomer in de Waarden nieuwe evenementen in het festival. Een bijzonder hoogtepunt tijdens het festival was de 10e editie van City Beats!, het Schoonhovense muziekfestival aan de oevers van rivier de Lek.

Zilverweekend
Het Nazomerfestival is onderdeel van de citymarketing van Schoonhoven, dat daarmee ook zijn positie als Nationale Zilverstad wil versterken. “Daarom waren we blij met het initiatief vanuit de Goud- en Zilversmeden om voor de tweede keer een Zilverweekend te organiseren”, zegt Michiel van der Schaaf van Citymanagement Schoonhoven dat het festival coördineerde. Onder het motto ‘Schoonhoven Meesterstad’ stelden de edelsmeden een weekend lang hun ateliers en werkplaatsen open, toonden studenten van de Vakschool hun meesterstukken in het Nederlands Zilvermuseum en waren er rondleidingen in het Schoonhovens Edelambachtshuys. Bijzonder was ook een serie historische masterclasses, een proeverij van het meesterlijke bier van Stadsbrouwerij Argentum en exposities in de nieuwe sieradengalerie Meesters van de Zilverstad in de monumentale Veerpoort.

Compliment voor organisatoren
Het jaarlijkse succes van het nazomerfestival is vooral een groot compliment voor de organisatoren van de evenementen, vindt Van der Schaaf. “Het is fantastisch te zien hoe al die betrokken bewoners, verenigingen, ondernemers en andere organisaties er ieder jaar weer in slagen een succesvol evenement neer te zetten. Daar zijn we ze ook dit jaar weer enorm dankbaar voor. Zonder hen zou een groot evenement als het nazomerfestival helemaal niet mogelijk zijn. Door de inzet van al die mensen is Schoonhoven een levendige stad waarin het goed wonen, werken en recreëren is. Dat is niet alleen plezierig, maar ook economisch van groot belang.”

Het 12e Nazomerfestival Schoonhoven vindt plaats tussen 31 augustus en 29 september 2019. Aanmelden van evenementen kan via info@zilverstadmarketing.nl.