Warm welkom voor bewoners Zilverstad.

Overhandiging eerste welkomst pakket

Schoonhovense ondernemers verwelkomen huizenkopers met pakket en evenement

Met de overhandiging van het eerste welkomstpakket aan economie-wethouder Jan Vente van de gemeente Krimpenerwaard, zijn de Schoonhovense ondernemers van start gegaan met het verwelkomen van nieuwe bewoners van de Zilverstad. Samen met twee Schoonhovense makelaars bieden ze huizenkopers bij de sleuteloverdracht een welkomstdoosje aan met aanbiedingen en toeristische informatie. De campagne sluit aan op de opleving van de woningmarkt en de nieuwbouwprojecten in Schoonhoven. “Voor de economie, de leefbaarheid en het voorzieningenniveau in het van belang om consumenten te wijzen op lokaal kopen.”

De actie is een initiatief van Zilverstad Marketing (citymanagement) en wordt ondersteund door de Ondernemerskring Schoonhoven en de Verenigde Ondernemers Centrum (VOC) Schoonhoven. Zo’n dertig aangesloten winkels, horecabedrijven, edelsmeden en dienstverleners doen mee met advies op maat, kortingen en andere aantrekkelijke aanbiedingen. Bewoners krijgen de informatie via de Schoonhovense makelaars Peltenburg en Schep persoonlijk overhandigd.

Koop Lokaal 
“Met de campagne heten we de kopers van huizen niet alleen op een leuke manier welkom, maar willen we ze ook bewust maken van het belang van lokaal kopen”, zegt citymanager Michiel van der Schaaf. “We spelen daarbij in op de beweging in de woningmarkt en de ongeveer duizend huizen die tot 2030 in Schoonhoven worden gebouwd. Al die nieuwe bewoners willen we graag betrekken bij de stad, omdat dat bijdraagt aan een economisch vitale en leefbare gemeenschap met een goed voorzieningenniveau. Ondernemers maar ook werkgevers, verenigingen, evenementen, culturele instellingen en het onderwijs hebben daar belang bij.“

Wonen in kleine stad blijkt aantrekkelijk
Net als collega Peter Nomen (Schep makelaardij) is makelaar Richard Peltenburg blij met het initiatief van de ondernemers. “Nu in de grote steden de druk op de huizenmarkt groter wordt en de prijzen omhoog gaan, merken we dat mensen bij de keuze van hun woonplaats alternatieven zoeken. Schoonhoven blijkt daarbij als kleine stad een interessante optie. Als makelaars leveren we met deze actie dan ook graag een bijdrage om de stad te versterken.”

Onderdeel van de campagne is ook het evenement ‘Schoonhoven voor Dummies’ waarbij bewoners kunnen kennismaken met de Zilverstad. Meer info daarover is te zien opwww.schoonhovenvoordummies.nl.